Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Обикновена агнешка супа

Обикновена агнешка супа

Обикновена агнешка супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 2 бр. пресни или консервирани
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • магданоз - 2 корена
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо, залейте го с 2 л студена вода и го варете, докато омекне.

Прибавете солта, черния пипер, настърганите на едро ренде корени и картофи, ситно нарязания лук и накрая накълцаните домати.

Досварете приготвената агнешка супа и я поднесете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: