Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Зеленчукова дроб сърма

Зеленчукова дроб сърма

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Зеленчукова дроб сърма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 - 2 броя
  • тиквички - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • мазнина
  • За заливката
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте около 80-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете накълцания праз. След това добавете нарязания на кубчета морков, ситно нарязаните чушки и щом леко омекнат, добавете и запържете ориза.

Долейте 50 мл бяло вино и разбъркайте докато се изпари. Овкусете с подправките.

Сипете половината от сместа в намазнена тава, отгоре разпределете нарязана на продълговати филии тиквичка, останалата половина и пак няколко тиквички.

Долейте внимателно към 4 ч.ч. гореща вода или тройно повече течност на количеството ориз, което сте ползвали.

Поставете дроб-сармата се пече в умерено загряна фурна, докато оризът напълно абсорбира течността. Накрая залейте с полива и доопечете.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: