Начин на приготвяне
Загрейте около 80-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете накълцания праз. След това добавете нарязания на кубчета морков, ситно нарязаните чушки и щом леко омекнат, добавете и запържете ориза.
Долейте 50 мл бяло вино и разбъркайте докато се изпари. Овкусете с подправките.
Сипете половината от сместа в намазнена тава, отгоре разпределете нарязана на продълговати филии тиквичка, останалата половина и пак няколко тиквички.
Долейте внимателно към 4 ч.ч. гореща вода или тройно повече течност на количеството ориз, което сте ползвали.
Поставете дроб-сармата се пече в умерено загряна фурна, докато оризът напълно абсорбира течността. Накрая залейте с полива и доопечете.