Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Великденска агнешка чорба

Великденска агнешка чорба

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Великденска агнешка чорба
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Любимата агнешка чорбичка!"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 грама
  • ориз - 100 грама
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 1
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • Застройка
  • жълтъци - 2
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно агнешките дреболии под течаща вода. Агнешките чревца обърнете и измийте добре и от вътрешната страна.

Прехвърлете ги в тенджера, налейте студена вода и сварете на умерен огън. Обирайте образуващата се пяна по време на варенето. Щом се сварят дреболиите, отцедете бульона и го оставете настрана.

Сгорещете олио и задушете наситнения лук и настъргания морков. Щом омекнат, добавете дреболиите. Овкусете със сол, джоджен и черен пипер.

Залейте всичко с около 200 мл от бульона и изчакайте да заври. Прибавете ориза, както и още бульон или вода. След 30-тина минути агнешката супа е готова.

Направете застройка. За целта разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете на тънка струйка към чорбата. Разбъркайте и варете супата още 15-тина минути на бавен огън.

Великденската агнешка чорба е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: