Начин на приготвяне
Измийте старателно агнешките дреболии под течаща вода. Агнешките чревца обърнете и измийте добре и от вътрешната страна.
Прехвърлете ги в тенджера, налейте студена вода и сварете на умерен огън. Обирайте образуващата се пяна по време на варенето. Щом се сварят дреболиите, отцедете бульона и го оставете настрана.
Сгорещете олио и задушете наситнения лук и настъргания морков. Щом омекнат, добавете дреболиите. Овкусете със сол, джоджен и черен пипер.
Залейте всичко с около 200 мл от бульона и изчакайте да заври. Прибавете ориза, както и още бульон или вода. След 30-тина минути агнешката супа е готова.
Направете застройка. За целта разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете на тънка струйка към чорбата. Разбъркайте и варете супата още 15-тина минути на бавен огън.
Великденската агнешка чорба е готова.