Агнешка пача чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Агнешка пача чорба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • агнешки дреболии - 500 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • домати - 1 бр.
  • спанак - 1 ч.ч. нарязан
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • джоджен
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си агнешкото месото, както и агнешките дреболийки.

Нарязваме ги на дребно, заливаме с 2 л вода и поставяме да се варят.

Може да варим в тенджерата под налягане, ако искаме.

Щом заври, поръсваме със сол, прибавяме нарязаните на ситно зеленчуци.

Оставяме да врат и след като омекнат, слагаме ориза и подправките.

В отделна купичка изсипваме брашното, което размиваме с малко вода.

Готовата смес изсипваме в агнешката чорба.

Сваляме чорбата от огъня и застройваме с яйцето.

При поднасянето подправяме с черния пипер и оцет.

Агнешката пача чорба поднасяме топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: