Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба магданозлия

Агнешка чорба магданозлия

редакция:
Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321223
Агнешка чорба магданозлия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешко месо - 300 г
  • магданоз - 2 връзки
  • лук - 1 връзка (зелен)
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • ориз - половин кафена чаша
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате лука и магданоза в загрятото олио с няколко супени лъжици вода. Сипвате брашно и разбърквате. Посолявате и заливате с гореща вода. Нарязвате месото на ситно и го слагате вътре. Варите ястието на тих огън.

Когато месото омекне, добавяте ориза. Варите още 10 минути, отстранявате от огъня. Поръсвате с черен пипер и застройвате с яйцата и разбитото кисело мляко.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: