Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка чорба със зеленчуци

Агнешка чорба със зеленчуци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k662
Агнешка чорба със зеленчуци
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
10/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • коприва - 2 шепи
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 4 стръка
  • целина - 40 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За запръжка
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържват до зачервяване в загрятото олио. Посолява се и се добавят нарязаните на ситно стар и зелен лук, моркови и чушки.

Разбърква се и след 5 – 6 минути се прибавят наситнената целина и вегетата. Копривата се попарва във вряла вода за 4 – 5 минути, прецежда се, охлажда се, накълцва се и се слага при месото.

Долива се вода и чорбата ври около 15 минути. Добавят се нарязаните на дребно люти чушки и се посолява.

Брашното се запържва в сгорещеното олио до потъмняване и се подправя с червения пипер. Разбърква се добре и се сипва в чорбата.

Подправя се с дафиновия лист и черен пипер и се оставя да ври още 10 – 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: