Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържват до зачервяване в загрятото олио. Посолява се и се добавят нарязаните на ситно стар и зелен лук, моркови и чушки.
Разбърква се и след 5 – 6 минути се прибавят наситнената целина и вегетата. Копривата се попарва във вряла вода за 4 – 5 минути, прецежда се, охлажда се, накълцва се и се слага при месото.
Долива се вода и чорбата ври около 15 минути. Добавят се нарязаните на дребно люти чушки и се посолява.
Брашното се запържва в сгорещеното олио до потъмняване и се подправя с червения пипер. Разбърква се добре и се сипва в чорбата.
Подправя се с дафиновия лист и черен пипер и се оставя да ври още 10 – 15 минути.