Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешка глава със зеленчуци в гювеч

Агнешка глава със зеленчуци в гювеч

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Агнешка глава със зеленчуци в гювеч
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Вкусотийка с агнешко и зеленчуци"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр
  • домати - 200 г консерва
  • агнешка главичка - 1 бр.
  • селъри - 2 стръка
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • чесън - 3 скилидки
  • пресен лук - 1 връзка
  • чушки - 1 бр. червени
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • масло - 20 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете агнешката главичка да се вари. Щом заври веднъж, водата се сменя с нова. Така се вари около три часа на слаб котлон.

Извадете и оберете месото. Обелете и нарежете езика и мозъка, както и другото месо.

Запържете всички нарязани зеленчуци в голям тиган. Добавете доматите, агнешкото месо и подправките.

Добавете 2 ч.ч. бульон от варенето и варете още пет минути.

Сипете в гювеч и поставете във фурната. Печете на 180 градуса за половин час.

Посипете магданоз и поднесете агнешката глава със зеленчуци в гювеч.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: