Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба по селски

Агнешка чорба по селски

Агнешка чорба по селски
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Традиционно селско ястие, пред което мълчим и хапваме сладко - агнешка чорба"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • манатарки - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • за застройката
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешка чорба по селски с невероятен аромат!

Агнешкото месо се посолява, залива се с вода и се сварява. Изважда се от бульона и се накъсва на дребни парченца.

Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в олиото. Към тях се прибавят нарязаните гъби. Заливат се с бульона. Когато зеленчуците и гъбите поомекнат, се добавя ориз. След като се свари, се прибавят обеленият и нарязан на дребно домат.

Връща се месото в агнешката чорба и се вари още 3-4 минути.

Чорбата от агнешко и зеленчуци се подправя с черния пипер.

Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка и се разреждат се с около 150 мл вода.

От горещата чорба се налива към жълтъците. Връщат се в чорбата и се разбърква.

Наръсва се с дребно нарязан магданоз към чорбата със застройка.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: