Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска агнешка чорба с фиде и домати

Селска агнешка чорба с фиде и домати

Селска агнешка чорба с фиде и домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Уникално вкусна агнешка чорба по селски Вижте как да си я приготвите"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг (с кости)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • джоджен
  • черен пипер
  • лимони
  • фиде
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво агнешкото месо и го сложете в дълбока тенджера. Залейте с около 2500 мл вода и сложете на умерен огън, за да се свари.

От време на време обирайте образувалата се пяна.

Прецедете бульона от варенето на месото. Обезкостете месото и го накъсайте на малки хапки.

Докато агнешкото се вари, измийте хубаво зеленчуците и ги нарежете.

Загрейте 1-2 лъжици олио в тиган и задушете зеленчуците до омекване. Добавете им малко от прецедения бульон.

Сипете агнешкия бульон в тенджера, пуснете вътре месото и зеленчуците. Овкусете с подправките и солта, варете за няколко минути, за да се смесят вкусовете.

Начупете фидето в агнешката чорба и гответе до омекването му.

Овкусете готовата супа с лимонов сок и пресен магданоз.

Селската агнешка чорба с фиде и домати е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: