Супа от питомен заек

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Супа от питомен заек
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Заешката супа е супа за душата - който не я опитвал, той не знае"

Необходими продукти

  • заешко месо - 300 г
  • лук - 1 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 връзка
  • чушка - 1/2 бр. червена
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 зърна
  • масло - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. В подходяща тенджера се налива около 1 литър вода, подсолява се и се слага да кипне.

Щом започне да се образуват балончета се слага да се вари и заешкото месо. По този начин месото не се пени. Ако все пак това се случи, оберете пяната в решетъчна лъжица.

Щом месото е добре сварено, го извадете и прецедете бульона. Месото накъсайте на малки парчета.

Подгответе зеленчуците. Почистете и ги измийте старателно. Лука и чушката нарежете на ситно, а моркова настържете с ренде. Сложете зеленчуците в заешки бульон да се варят до омекването им.

Добавете нарязаната на ситно целина и фиде. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Оставете на котлона да готовност още около 10 минути.

Застройката приготвяме, като разбием жълтъка, киселото мляко и маслото.

Застройваме внимателно заешката супа и оставяме на котлона още 2-3 минути.

Супата от питомен заек е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: