Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета. В подходяща тенджера се налива около 1 литър вода, подсолява се и се слага да кипне.
Щом започне да се образуват балончета се слага да се вари и заешкото месо. По този начин месото не се пени. Ако все пак това се случи, оберете пяната в решетъчна лъжица.
Щом месото е добре сварено, го извадете и прецедете бульона. Месото накъсайте на малки парчета.
Подгответе зеленчуците. Почистете и ги измийте старателно. Лука и чушката нарежете на ситно, а моркова настържете с ренде. Сложете зеленчуците в заешки бульон да се варят до омекването им.
Добавете нарязаната на ситно целина и фиде. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Оставете на котлона да готовност още около 10 минути.
Застройката приготвяме, като разбием жълтъка, киселото мляко и маслото.
Застройваме внимателно заешката супа и оставяме на котлона още 2-3 минути.
Супата от питомен заек е готова.