Супа от заек

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Супа от заек1 / 2
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ароматна супа със заешко месце, която е най-вкусна с лимони и домашно приготвени крутони!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - главата, сърцето и ребрата на 1 заек
  • лук - 1 малка глава
  • целина - 1 резен
  • моркови - 1 - 2 броя
  • магданоз - 3 - 4 магданозени корена
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • домати - 3 - 4 червени
  • грис - 3 с.л. равни
  • масло - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата, сърцето и ребрата на заека залейте със студена вода и сложете да се сварят. Когато кипнат, прибавете сол на вкус, нарязаните лук, целина, магданозени корени, моркови и зърната черен пипер.

След като ври 15—20 минути, прибавете 3-4 нарязани на филийки червени домата. Щом заешкото се свари, го извадете, обезкостете, накълцайте месото и го върнете в прецедения бульон.

Отделно запържете 3 равни лъжици грис с 3 лъжици масло и застройте супата с тази запръжка. Доварете супата за още няколко минути и подправете с накълцан магданоз. Поднесете с резени лимон и крутони.

Рейтинг

4.1
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pepa Ivanova
Pepa Ivanova
Много вкусна и сполучлива супа. Аз я правя със застройка от яйце и кис.мляко, без крутони и лимон
30.04.2019 14:17
1
rifle
rifle
Айде разберете се че съм гладен.
21.06.2014 16:23
Стелка
Стелка
Лъжеш! Това е друга супа с копър.
06.01.2014 18:30
3