Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Великденска чорба от агнешка глава

Великденска чорба от агнешка глава

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Великденска чорба от агнешка глава
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Великденските празници са времето, в което да приготвите любимата си чорба от агнешка главичка"

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • агнешки комплект - 400 г
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 бр.връзка
  • червен пипер - 1 к.л
  • джоджен - 4 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • застройка
  • яйцa - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре агнешката главичка и я поставяме в тенджера, в която сипваме вода.

Варим, докато месото се отдели от костите, като не забравяме, че трябва непрекъснато да отпенваме.

Когато е почти готова, си прибавяме и комплекта и оставяме и той да се свари.

От главата си отделяме месото, а останала част /комплекта/ нарязваме на ситно.

Месото, агнешките чревца и останалите продукти връщаме в бульона и чак тогава добавяме лука за 10 минути.

Когато е повряло малко, добавяме и ориза, посоляваме и оставяме да се вари до готовност.

При отстраняването на агнешката чорба от котлона овкусяваме с джожена, магданоза и черния пипер.

Правим си застройка от яйцето и киселото мляко и изсипваме във великденската чорба от агнешка глава.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: