Начин на приготвяне
Почистете свинската глава и я сварете на тих огън докато месото не започне да се отделя от костите.
Извадете я и я оставете да се отцеди.
Измийте черния дроб. Отстранете ципата му и го нарежете на парчета.
Залейте парчетата с вряла подсолена вода, за да премахнете всички остатъци от кръв. След това го сварете до готовност.
С помощта на блендер направо пюрирайте дроба и свинското месо. Ако използвате машинка за мелене на месо трябва да смелите всичко поне 3 пъти през по-ситна решетка. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.
Пастета може да съхранявате за кратко в хладилник или да затворите в буркани и да стерилизирате за 10-ина минути.
Пастетът от черен дроб и свинска глава е готов.
Коментари