Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Пастет от черен дроб и свинска глава

Пастет от черен дроб и свинска глава

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Пастет от черен дроб и свинска глава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Домашен свински пастет, за който трябва да си приготвите повече филийки"

Необходими продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • черен дроб - 1 бр. свински
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинската глава и я сварете на тих огън докато месото не започне да се отделя от костите.

Извадете я и я оставете да се отцеди.

Измийте черния дроб. Отстранете ципата му и го нарежете на парчета.

Залейте парчетата с вряла подсолена вода, за да премахнете всички остатъци от кръв. След това го сварете до готовност.

С помощта на блендер направо пюрирайте дроба и свинското месо. Ако използвате машинка за мелене на месо трябва да смелите всичко поне 3 пъти през по-ситна решетка. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Пастета може да съхранявате за кратко в хладилник или да затворите в буркани и да стерилизирате за 10-ина минути.

Пастетът от черен дроб и свинска глава е готов.

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

елена
елена
да, ама не! стерилизирането трябва да бъде поне два часа!
17.12.2013 13:31
12
1
1
Покажи всички подкоментари