Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета по градинарски

Супа топчета по градинарски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - ¼ глава
  • картофи - 1 среден
  • моркови - 1 неголям
  • грах - 1 ч.ч, замразен или от консерва
  • спанак - 125 г
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • целина - ½ корен
  • месен бульон - 1 л, може и от кубче
  • масло - 1 с.л. краве
  • сол - на вкус
  • За топчетата
  • кайма - 200 г, нетлъста
  • целина - 1/4 връзка, листа
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • джоджен - 1/4 връзка
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтопете маслото и задушете за 5 мин. в него накълцания на сламки спанак и нарязаните на средни кубчета лук, целина и морков, налейте бульона, пуснете обеления и надробен на парчета картоф и разделения на розички карфиол и варете 15 мин.

Омесете каймата със ситно нарязаните копър, листа от целина, магданоз и джоджен, индийското орехче и сол на вкус, оформете топчета, пуснете ги в супата заедно с граха и варете още 7-10 мин. на слаб огън, след което посолете супата топчета, дръпнете я от огъня и я оставете 15 мин. да престои.

Поднесете порциите супа с чеснов хляб или просто с филийки, печени на тостер, натрити с чесън.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: