Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа заедно с лука, магданоза (нарязани на дребно), ориза, солта и чубрицата.
Омесете каймата хубаво и оформете малки топчета. Оваляйте всяко топче в брашно и ги заделете.
В кухненски робот сложете лука, моркова и целината. Смелете ги на дребно.
В тенджера под налягане сложете 3 с.л олио. Добавете зеленчуците и задушете за пет минути. Налейте вода и изчакайте да заври.
Пуснете топчетата едно по едно. Добавете подправките и ориза. Затворете и варете 15 минути.
Изключете и изчакайте да излезе парата. Направете застройката през това време. Смесете жълтъка, киселото мляко и брашното в купичка. Разбъркайте с кухненска тел.
Вземете един черпак супа и го смесете със застройката. Сложете още един и така, докато се уеднаквят температурите. Излейте застройката в супата и сложете отново на котлона.
Достатъчно е леко да заври вкусната супа топчета, колкото да мине яйцето термична обработка. Поднесете супата с пресен нарязан магданоз.
*Ако децата са много малки и не ядат яйца, може спокойно да я направите и без.