Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Сватбена супа от Турция

Сватбена супа от Турция

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Сватбена супа от Турция1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг (дроб, сърце, бъбреци, момици)
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • лук - 1 глава или пресен лук - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - ½ ч.ч.
  • яйцa - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд с 1 с.л. масло запържваме нарязания стар лук (или бялата част на пресния) за 2-3 минути.

Прибавяме нарязаните на дребни парченца дреболии и леко ги запържваме. Сипваме 4-5 чаши вода и оставяме на средно силен огън.

Прецеждаме предварително накиснатия в подсолена вода ориз и го сипваме при продуктите за супата, прибавяме и нарязаните пера на пресния лук. Посоляваме на вкус и варим 10 минути.

Застройваме с кисело мляко, разбито заедно с яйцето, като темперираме застройката.

Сервираме, като заливаме порциите с запържен в масло джоджен и червен пипер.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: