Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Сватбена яхния с телешко месо

Сватбена яхния с телешко месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Сватбена яхния с телешко месо1 / 2
11/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • масло - 4 с.л.
  • карамфил - 3 зърна
  • канела - 1 щипка
  • сол
  • олио - за рапжене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на големи парчета и ги сваряваме в голямо количества вода, като обираме пяната.

След като се свари, изваждаме парчетата и ги запържваме от всички страни. Прехвърляме в дълбок съд – тенджера.

В същата мазнина запържваме нарязания на колелца лук и го сипваме върху месото.

Наливаме прецедения бульон и счукания карамфил, канелата и сол и варим, докато течността се изпари и остане съвсем малко сос. Сервираме с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: