Сватбена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Сватбена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • кисело мляко - 450 г
  • лук - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото и запържете в него ситно нарязания лук до омекване. Когато придобие златист цвят добавете и нарязаните на дребно агнешки дреболии.

Оставете ги да се запържат от всички страни, добавете 4-5 чаши вода и оставете да ври на умерен огън. След 30 минути добавете ориза, който сте оставили да се изкисне в студена вода.

Сложете сол, черен пипер и джоджен на вкус и оставете супата да се довари.

Свалете супата от котлона и я застройте с киселото мляко, в което сте разбили яйцето.

Преди поднасяне запържете малко червен пипер в масло и полейте с него всяка порция.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: