Супа Флаки

Супа Флаки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • месо - 2 бр. телешки джолана
  • шкембе - 600 г телешко
  • лук - 1 глава кромид, печена
  • чесън - 3 скилидки
  • корени за супа - 1 връзка
  • масло - 20 г
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • майорана - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джоланите с настърганите корени и нарязания печен лук до омекване.

Отделно сварете, докато омекне, добре изчистеното и измито шкембе.

Смесете двата бульона, нарязаните джолани и нарязаното на дълги ивици шкембе и оставете супата да кипне.

Добавете запърженото в маслото брашно, счукания чесън, индийското орехче, майорана, солта, червения и черния пипер и след като заври отново, свалете супата Флаки от огъня.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: