Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Кардиналска супа

Кардиналска супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кардиналска супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • бульон - 1 л концентриран говежди
  • домати - 700 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • захар - 1 с.л.
  • картофено брашно - 1 ч.л.
  • мадейра - 100 г
  • сметана - 100 г заквасена
  • дафинови листа 1 бр.
  • черен пипер
  • захар
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираме доматите за 1 минута във вряща подсолена вода, обелваме ципата и ги нарязваме на кубчета. Сваряваме доматите до омекване в говеждия бульон.

Когато плодовете омекнат, добавяме дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и 1 ч.л. захар за да убием част от киселината.

Подправяме с лимонов сок, добавяме и тънко нарязаната лимонова кора, бялото вино и варим още 10 минути.

Размиваме картофеното брашно в мадейрата и сипваме при останалите продукти. Варим на умерен огън до желаната гъстота. При поднасяне във всяка порция сипваме по една лъжица заквасена сметана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: