Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Ловджийска супа

Ловджийска супа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Ловджийска супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пъдпъдъци - 3 бр., или яребици
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 резен
  • моркови - 1 бр.
  • шунка - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим изчистените птици в 1.5 л подсолена вода. Вадим ги и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, моркова, целината и шунката. Подправяме със сол и ръсим с брашното и червен пипер, разбъркваме.

Доливаме бульон и варим до омекването на зеленчуците. Прецеждаме отново и пресоваме през сито зеленчуците.

Връщаме на котлона и прибавяме нарязаното на дребно месо, варим до готовност и подправяме с черен пипер. Отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитите яйца и лимоновия сок.

Сервираме поръсена с магданоз.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: