Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Ловджийска кавърма с печурки

Ловджийска кавърма с печурки

Ловджийска кавърма с печурки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ловджийска кавърма с печурки, с която ви желаем страхотен апетит"

Необходими продукти

  • печурки - 200 грама
  • пилешко месо - 300 грама (бяло)
  • домати - 3 броя (обелени и нарязани)
  • чушки - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. за сгъстяване
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите, чесъна, лука и чушката.

Отделно нарежете пилешкото месо.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете лука до омекване. Прибавете пилешкото месо и пържете до промяна на цвета му.

Прибавете гъбите, разбъркайте и сложете капак на тигана. Задушавайте в продължение на няколко минути и прибавете нарязаните на кубчета домати и чушката. Овкусете с подправките и сипете виното и бульона.

Оставете сместа да заври, намалете огъня и гответе кавърмата около половин час.

Ако ястието е много рядко, сгъстете го с нишестето. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Ловджийската кавърма с печурки е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: