Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пикантна Кавърма с Пилешко и Печурки

Пикантна Кавърма с Пилешко и Печурки

Пикантна Кавърма с Пилешко и Печурки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Предлагаме ви страхотна идея за вечеря - пикантна кавърма с пилешко и печурки"

Необходими продукти

  • домати - 400 грама на кубчета (от консерва)
  • чушки - 2 броя
  • пилешко филе - 500 грама филе (или бутче, по желание)
  • печурки - 250 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на средно големи кубчета.

Гъбите почистете и нарежете на филийки, лука и чушките направете на полумесеци, а лютите чушлета наситнете.

Сипете олиото в дълбок тиган и първо задушете лука и двата вида чушки. След това прибавете късчетата пилешко, а след още 5 минути задушаване, сипете вътре и гъбите.

Гответе до зачервяване на пилешкото месо и едва тогава сипете доматите от консерва.

Овкусете със сол, черен пипер и малко захар.

Гответе кавърмата на бавен огън, като от време на време разбъркате.

След 20-тина минути поръсете с червения пипер и свалете от котлона.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Пикантната Кавърма с Пилешко и Печурки е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: