Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на средно големи кубчета.
Гъбите почистете и нарежете на филийки, лука и чушките направете на полумесеци, а лютите чушлета наситнете.
Сипете олиото в дълбок тиган и първо задушете лука и двата вида чушки. След това прибавете късчетата пилешко, а след още 5 минути задушаване, сипете вътре и гъбите.
Гответе до зачервяване на пилешкото месо и едва тогава сипете доматите от консерва.
Овкусете със сол, черен пипер и малко захар.
Гответе кавърмата на бавен огън, като от време на време разбъркате.
След 20-тина минути поръсете с червения пипер и свалете от котлона.
Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Пикантната Кавърма с Пилешко и Печурки е готова.