Начин на приготвяне
Нарежете измитите гъби на филийки и ги задушете за малко в дълбок тиган със зехтин, за да омекнат.
Добавете нарязания на ситно лук, задушете ги за още няколко минути и изключете котлона.
Накълцайте на ситно скилидките чесън и магданоза и ги изсипете при гъбите и лука.
Разбъркайте ги добре и ги оставете настрана да изстиват.
Измийте през това време патладжана, подсушете го и го сложете на скарата да се опече хубаво и от двете страни.
Сложете го в съд с капак, за да се задуши добре.
Отцедете го след това от водата и го обелете.
Прехвърлете го в блендер и го смелете на по-едри парчета.
Добавете към него гъбите, ябълковия оцет, почистените от семките люти чушки, солта и черния пипер.
Смелете всички продукти заедно до получаване на хомогенна смес.
При нужда овкусете вкусната разядка с още подправки.
Пикантната разядка с печурки и патладжани е много вкусна.