Винена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Винена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • бяло вино - 800 мл
  • захар - 120 г
  • канела - 1 пръчка
  • яйца - 4 бр. жълтъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 100 мл от виното. Останалите 700 мл изсипете в тенджера, добавете още 200 мл вода, канелената пръчка и захарта и сварете.

Разбийте жълтъците с остатъка от виното до получаването на кремообразна смес.

Отстранете врящото вино от котлона и застройте с яйчената смес, но внимателно, за да не се пресекат жълтъците.

Супата се прецежда и се сервира гореща с препечени филийки.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: