Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа по турски

Пилешка супа по турски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешка супа по турски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Турска пилешка супа - вижте разликите с нашата"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • фиде - ½ ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • целина - 1 ч.ч. нарязана
  • лук - 1 глава
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо заедно с цялата глава лук и целината. След като месото се свари, извадете зеленчуците.

Нарежете пилешкото на малки парченца и оставете бульона да се охлади.

В тенджера разтопете маслото и запържете брашното. След това сипете бульона и кипнете всичко.

Добавете фидето, месото и пасирания чесън. Гответе 6-8 минути или докато фидето се свари. Междувременно смесете жълтъка с киселото мляко и лимоновия сок.

Смесете ги с малко бульон и внимателно прибавете към супата. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте топлата супа.

Рейтинг

3.7
53
41
31
22
10
Дай твоята оценка: