Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на малки парченца и запържете в предварително загрято олио, докато всички парчета не побелеят, но не се запържват.
Добавете нарязания лук, чушка и настърганите моркови. Запържете всички заедно, докато зеленчуците станат прозрачни. Налейте и малко вода и гответе 15-20 минути.
Сложете шепа фиде, залейте с малко вода и гответе около 15 минути. След това сложете доматите от буркана, изстискайте скилидка чесън, добавете сол и подправки. Изчаква се да кипене, налива се вода до обем 1, 5 литра и се готви за около 5 минути.
Накрая се прави и застройката на домашната пилешка супа. В купичка разбъркайте жълтъка и киселото мляко. Налейте и малко течност от супата с пилешко и домати и разбъркайте. Тази смес изсипете на тънка струйка в тенджерата.
Изключете котлона, поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз. Оставете тенджерата още десетина минути на котлона (за да се сготви и яйцето от застройката), преди да сервирате.
Много ароматна доматена пилешка супа!