Кремсупа от броколи

Кремсупа от броколи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Забравете за малко за картофената кремсупичка и се насладете на тази с броколи и синьо сирене"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • броколи - 300 г
  • сол
  • краве масло - 3 с.л.
  • готварска сметана - 100 мл
  • синьо сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и запържва в маслото. След като стане златист, в тенджерата се налива около литър и половина топла вода.

Прибавя се сол на вкус и след като заври, се добавят почистените и нарязани на едро моркови и картофи.

След като малко поврят, се прибавят броколи, накъсани на розички. Кремсупата се вари до омекване на зеленчуците.

След това се отдръпва от котлона и се пасира. Налива се течната сметана и се разбърква до пълно хомогенизиране на нашата зеленчукова супа. Сервираме готовата кремсупа от броколи, поръсена с парченца синьо сирене и крутони пожелание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: