Начин на приготвяне
Почистете, измийте и отцедете червената леща. Същото направете със зеленчуците като тях ги и нарежете на кубчета.
В дълбока тенджера сипете 3 с.л. олио и го стоплете. Сипете вътре зеленчуците и гответе десет минути.
После прибавете и лещата и разбъркайте, за да се смесят. Сипете гореща вода колкото да ги покрие.
Гответе супата от леща на умерен огън около 35 мин.
В тиган сипете доматеното пюре и запържете за около 5 минути в 4-5 с.л. олио. Овкусете с черен пипер, сол, червен пипер и джоджен. Трябва да се получи каша или паста.
Когато супата от червена леща е готова, я пасирайте и овкусете, ако има нужда.
Сипете доматеното пюре и 1 ч.ч. гореща вода, отново пасирайте.
В друг съд запържете малко сладък и лют червен пипер, с който ще поднесете вкусната крем супа.
Сервирайте турската крем супа от леща, поръсена със запържения пипер.