Начин на приготвяне
Подгответе зеленчуците. Лука, моркова и чушката измийте и нарежете на сравнително големи парчета. Аз използвах зелена чушка, която малко промени наситения червен цвят на супата от червена леща.
Сложете маслото в дълбока тенджера.
Загрейте на средна степен на котлона и задушете вътре и подготвените зеленчуци.
След като измиете лещата с много вода, я изсипете при омекналите зеленчуци и разбъркайте. Овкусете лещената супа с подправките и добавете скилидките чесън.
Добавете 5 чаши вода в тенджерата.
След това затворете капака и гответе арабската супа за 30 минути, като разбърквате от време на време.
За да може супата да получи гладка консистенция, я пасирайте, докато е още вряла, с пасатор или блендер. След това върнете обратно на котлона за още 5 минути.
Крем супа от червена леща по арабски е готова за консумация.
Коментари