Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от пащърнак с грис

Супа от пащърнак с грис

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Супа от пащърнак с грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • олио - 70 мл
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 100 г
  • грис - 50 г
  • пащърнак - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и пащърнака, нарежете ги на тънки ивички и ги задушете в олиото до омекване.

Залейте ги с 4 ч.ч. гореща вода и посолете на вкус.

Гриса запечете на сух тиган или във фурната. Когато водата заври, добавете гриса при непрекъснато бъркане.

Доварете супата за 10 минути, като по желание може да я пасирате.

Поднесете я подправена с лимонов сок и черен пипер. По желание може да я гарнирате със смес от строшено сварено яйце с накълцан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: