Начин на приготвяне
Почистваме внимателно копривата. Слагаме я в тенджера или дълбок съд и я заливаме с вряла вода.
Оставяме да престои така половин час.
Лука и моркова обелваме и нарязваме на ситно.
В сгорещен мазнина задушаваме зеленчуците за около 5 минути. Към тях добавяме и пресованите скилидки чесън.
Почистваме и измиваме целината. Нарязваме на ситно и прибавяме да се задуши.
Наливаме половин чаша вряла вода, за да не загори. След 5 мин е ред на копривата, която също сме нарязали на ситно.
Подправяме с червен пипер, сол и смян черен пипер.
Щом зелените съставки вече поомекнат, е ред да добавяме предварително измити ориз.
Наливаме още чаша и половина вода, поставяме капак на съда с вкусната оризова супа и оставяме да се готви на тих огън за около половин час.
Оризовата супа с целина и коприва може да сервирате с бучка краве сирене.