Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа със свинско, коприва и киселец

Супа със свинско, коприва и киселец

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Супа със свинско, коприва и киселец1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • свинско месо - 200 г
  • киселец - 200 г
  • коприва - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сметана - 1 с.л.
  • копър
  • лимонов сок
  • бульон - 1 л костен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и заедно с нарязаното месо го задушете в сгорещено олио. Прибавете бульона, посолете и варете на умерен огън. Междувременно нарежете и измийте киселеца и копривата.

Прибавете ги към супата и варете до готовност. Готовата супа се овкусява с лимонов сок и счукания чесън.

При постоянно разбъркване добавете сметаната и накрая поръсете със ситно нарязан копър.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: