Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печена целина с чесън

Печена целина с чесън

IlariaIlaria
Новак
597576322k
Печена целина с чесън1 / 2
07/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • целина - 1 голяма глава (1.5 кг)
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 70 г
  • магданоз - 1/3 ч.ч. нарязан
  • йогурт - 1/3 ч.ч. (95 г) нискомаслен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на умерена температура. Почистената целина обелете и нарежете на парченца с големина 3 см. Сипете целината в голяма купа и залейте с олиото.

Подредете целината и небелените скилидки чесън в тава с намазнена хартия за печене. Пъхнете да се пече за около 1 час или докато целината придобие апетитен загар.

Изстискайте склидките на чесъна върху парчетата целина. Поръсете с магданоз и поднесете печената целина с йогурт.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: