Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с шери и кафяв ориз

Гъбена супа с шери и кафяв ориз

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Гъбена супа с шери и кафяв ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • печурки - 300 г
  • кафяв ориз - 150 г
  • целина - 1 глава
  • пилешки бульон - 1 л
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • шери - 60 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива три пъти във вода и се сварява. Целината и лукът се нарязват на дребно и се задушават в маслото и малко вода.

Сипват се нарязаните гъби и когато са готови, всичко се сипва в ориза.

Залива се с бульона и се подправя със соевия сос, кимиона, черния пипер и солта.

Когато заври, супата се сваля от котлона и се сипва шери. Сервира се гореща.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: