Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Апетитна гъбена супа с шери

Апетитна гъбена супа с шери

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Апетитна гъбена супа с шери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • хляб - 4 филии стар
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - от ½ бр.
  • гъби - 125 г микс
  • печурки - 125 г малки
  • зехтин - 2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зелен лук - 6 стръка
  • бульон - 600 мл пилешки
  • шери - 4 с.л. сухо
  • див лук - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на малки кубчета. В дълбока купа смесете хляба с лимоновата кора и сока.

Добавете 2 с.л. вода и черен пипер. Наредете кубчетата хляб в предварително намазнена тава и ги запечете за 20 минути. Нарежете гъбите.

Загрейте олио в тенджера, запържете чесъна и зеления лук за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе още 4 минути.

След това прибавете пилешкия бульон и кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Добавете шерито, овкусете със сол и пипер.

Сипете супата в купи, поръсете с нарязания див лук и поднесете с хрупкавите лимонови крутони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: