Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Махнете кората на филийките хляб и ги нарежете на малки кубчета. В дълбока купа смесете хляба с лимоновата кора и сока.
Добавете 2 с.л. вода и черен пипер. Наредете кубчетата хляб в предварително намазнена тава и ги запечете за 20 минути. Нарежете гъбите.
Загрейте олио в тенджера, запържете чесъна и зеления лук за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе още 4 минути.
След това прибавете пилешкия бульон и кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Добавете шерито, овкусете със сол и пипер.
Сипете супата в купи, поръсете с нарязания див лук и поднесете с хрупкавите лимонови крутони.