Начин на приготвяне
Почистете и измийте лещата, след което я накиснете за около 30 минути в студена вода.
Залейте булгура с вряща вода също за около 30 минути.
Запържете в голям тиган със зехтин предварително нарязаните на ситно лук, морков, чушка и чесън. Към тях добавете доматеното пюре и червения пипер.
Разбъркайте добре и налейте около литър и половина гореща вода или зеленчуков бульон.
Добавете отцедената червена леща, а след като заври, добавете булгура, черния пипер, солта и мащерката.
Супата от леща трябва да къкри на котлона около 20 минути. Ако ви се стори гъста, може да я разредите с още гореща вода или бульон и да се изчака още 10 минути да поври на слаб огън.
Турската леща чорба с булгур се сервира по желание с магданоз и лют червен пипер.
Добър апетит!