Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Турска леща чорба с булгур

Турска леща чорба с булгур

ЗориЗори
Новак
1715465k
Турска леща чорба с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За тези хладни дни една гореща лещичка винаги е добра идея"

Необходими продукти

  • булгур - 70 г
  • леща - 100 г червена
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • суха мащерка - по желание
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лещата, след което я накиснете за около 30 минути в студена вода.

Залейте булгура с вряща вода също за около 30 минути.

Запържете в голям тиган със зехтин предварително нарязаните на ситно лук, морков, чушка и чесън. Към тях добавете доматеното пюре и червения пипер.

Разбъркайте добре и налейте около литър и половина гореща вода или зеленчуков бульон.

Добавете отцедената червена леща, а след като заври, добавете булгура, черния пипер, солта и мащерката.

Супата от леща трябва да къкри на котлона около 20 минути. Ако ви се стори гъста, може да я разредите с още гореща вода или бульон и да се изчака още 10 минути да поври на слаб огън.

Турската леща чорба с булгур се сервира по желание с магданоз и лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: