Начин на приготвяне
Наситнете лука и го запържете в половината зехтин и маслото. Щом започнете и дори леко започне да се карамелизира, добавете нарязаните гъби и чесън.
Бъркайте около минута-две и добавете брашното - то също трябва да се запържи. Може би ще се наложи да намалите огъня, за да не загаря сместа.
Добавете и останалия зехтин, налейте вода/бульон и оставете да се готви 10-15 минути. Сипете в супата прясното мляко, останалите скилидки чесън (настъргани, пасирани).
Овкусете гъбената супа с подправките и оставете да заври.
В този момент добавете дребните макарони и варете колкото е необходимо да станат готови. Ако е необходимо, добавете още малко течност.
Поръсете с прясна мащерка и сервирайте.
Гъбената чорба по турски е готова.