Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Италианска гъбена чорба

Италианска гъбена чорба

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
23451k
Италианска гъбена чорба
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Стоплете се с една гъбена чорбичка още на обяд"

Необходими продукти

  • гъби - 500 грама (микс)
  • сушени манатарки - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • магданоз - сух
  • черен пипер
  • ориз - ⅓ ч.ч.
  • риган
  • мащерка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените манатарки в чаша топла вода и ги оставете да се отпуснат за 20-тина минути.

Нарежете пресните гъби на едро, а целината, моркова и лука наситнете.

Сгорещете в тенджера олио и запържете нарязаните зеленчуци.

Добавете нарязаните манатарки и наситнения чесън, запържете още 1-2 минути.

Прибавете зеленчуковия бульон, посочените подправки и доматеното пюре.

Накрая прибавете добре измития ориз и сипете 4 чаши топла вода, както и водата, в която киснахте гъбите. Разбъркайте.

Когато течността заври намалете силата на огъня и варете гъбената супа до пълна готовност.

Италианската гъбена чорба е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: