Начин на приготвяне
Гъбите се накисват във вода. Спанакът се накисва във вода. Тиквичките и морковите се обелват и измиват.
Нарязват се на малки кубченца. Лукът се почиства и нарязва на кубченца.
Гъбите се доизмиват и нарязват на кубченца. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на кубченца.
Всички зеленчуци се слагат в тава. Поръсват се с чубрица и черен пипер. Овкусява се със сол.
Добавя се олио. Добавя се малко вода, защото и тиквичките и гъбите отпускат.
Спанакът се доизмива и нарязва на ситно. Добавя се в тавата.
Всичко се разбърква и се пече. Става най-вкусната постна мусака с тиквички.
Когато ароматната мусаката не трябва да бъде постна, може да се добави и заливка за мусака.