Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Мариновано с бира пълнено агнешко бутче

Мариновано с бира пълнено агнешко бутче

Мариновано с бира пълнено агнешко бутче
Снимка: Admin
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
10
"Апетитно агнешко бутче с вкусна плънка - добавяме и чаша червено вино за пълно щастие"

Необходими продукти

  • агнешко бутче - около 3 кг
  • сланина - 200 г пушена
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 200 г
  • орехови ядки - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • За маринатата
  • бира - 300 мл
  • оцет - 50 мл
  • лук - 2 глави, кромид
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бирата, оцета, ситно нарязания лук, дафиновия лист, зърната черен пипер и сол на вкус сварете марината.

Изрежете костта на бутчето, залейте го с изстиналата марината за агнешко и го оставете да престои 6 часа.

Пробийте отвори в маринованото агнешко бутче по дължината на мускулните влакна и мушнете в тях нарязаната на ивички сланина.

Смесете настъргания кашкавал, смлените ядки, наситнения магданоз, напълнете с тази смес отвора, останал след отстраняването на костта, и зашийте бутчето.

Натрийте със счукания чесън бутчето, посолете го, сложете го в намазнена тава и го печете във фурна на 180 градуса около 3 часа, като от време на време го обливате със сока, който се образува при печенето.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: