Начин на приготвяне
От бирата, оцета, ситно нарязания лук, дафиновия лист, зърната черен пипер и сол на вкус сварете марината.
Изрежете костта на бутчето, залейте го с изстиналата марината за агнешко и го оставете да престои 6 часа.
Пробийте отвори в маринованото агнешко бутче по дължината на мускулните влакна и мушнете в тях нарязаната на ивички сланина.
Смесете настъргания кашкавал, смлените ядки, наситнения магданоз, напълнете с тази смес отвора, останал след отстраняването на костта, и зашийте бутчето.
Натрийте със счукания чесън бутчето, посолете го, сложете го в намазнена тава и го печете във фурна на 180 градуса около 3 часа, като от време на време го обливате със сока, който се образува при печенето.