Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко бутче с гъби

Агнешко бутче с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Агнешко бутче с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Крехко месце, подходяща гарнитура и ароматни подправки - това е формулата на перфектната чиния. Ако не ни вярвате, опитайте това агнешко бутче с гъби"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 агнешко бутче
  • гъби - на око
  • магданоз - 1 връзка
  • корени - за супа
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно гъбите и ги сложете да се запържат, като добавите и нарязан магданоз. С получената смес добре натрийте предварително почистеното агнешко бутче.

Нарежете зеленчуците и ги запържете в подходящ съд заедно с бутчето, за да се запечата. Добавете подправките и долейте малко вода. Оставете да се задушава.

След като маслото омекне, долейте виното. След омекване на месото, долейте виното.

Прецедете соса от ястието, сложете месото в подходяща чиния и залейте със соса отгоре. За по приятен вкус добавете и лимон.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: