Начин на приготвяне
Бланширания спанак нарежете. Праза и лука сложете да се запържат в сгорещена мазнина. Добавете чесън и спанака и подправки на вкус.
Изчакайте да се изпари течността и снемете от котлона. Объркайте с натрошеното сирене и яйцето, след като се поохлади плънката.
Пилешките филета начукайте внимателно да се поизтънят и ги поръсете със сол и черен пипер. Напълнете ги с плънката и ги завийте на пилешки руладини. Завържете ги с канап, за да не се разпаднат при печенето пилешките рулца.
Подредете пълнените руладини в намазнена тава. Смесете съставките за соса и хубаво разбийте с тел. Залейте върху филетата и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна всички пълнени пилешки филенца.