Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото месо на много ситни парченца и ги запържваме в сгорещен зехтин заедно със ситно нарязаните гъби до готовност (горе - долу 10 минути).
Внимателно измиване тиквичките и ги срязваме на 3-4 парчета по ширина. С лъжица издълбаваме вътрешността им, така че да се получат малки чашки. Издълбаната вътрешност наситняваме.
Добавяме пулпата към ситно нарязания лук и рендосаните моркови и ги сипваме при запърженото пилешко месо. Запържваме сместа няколко минути, за да се изпари цялата вода и да остане само на мазнина, след което вливаме сметаната.
Варим сметановта плънка до сгъстяване на умерен огън. Овкусяваме със сол, черен пипер и накълцан босилек.
Пълним тиквичките с леко охладената сметанова смес. Отгоре настъргваме сирене и подреждаме в предварително намазнена тавичка.
Запичаме зеленчуците в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
Коментари