Начин на приготвяне
В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.
В същата мазнина добавете праза, нарязан на полумесеци.
Изчакайте да омекне и сложете ябълката, обелена и нарязана на кубчета, а след няколко минути и стафидите.
Върнете месото и налейте шампанското.
Варете 1 -2 минути или до изпаряване на алкохола.
Прехвърлете всичко в подходяща тавичка за печене, като поставите пържолите с кожата надолу.
Поръсете със сол, черен пипер и налейте 1/2 к.ч вода.
Печете пилешките пържоли в загрята фурна на 180 градуса. Следете месото и като забележите, че започва да се зачервява, обърнете месото.
Печете до готовност празничното печено пилешко със шампанско.
Извадете и охладете леко, преди да сервирате.