Начин на приготвяне
Сипете вода в тенджера, посолете я и я сложете да кипне.
Измийте бутчетата и ги разделете на горно и долно. Сложете ги във врящата вода и варете в продължение на 15-тина минути. Извадете и ги отцедете.
Измийте добре ориза.
Сипете олиото в тиган и запържете ориза, като бъркате непрекъснато. Пържете до получаване на прозрачен цвят на зрънцата. Свалете от котлона и прехвърлете в тава за печене.
Добавете няколко зърна черен пипер. Отгоре наредете пилешкото месо.
Кубчето бульон разредете с около 4.5 чаши от водата, в която варихте пилето. Залейте ориза и ако е необходимо, опсолете.
Включете фурната на 220 градуса. Печете ориза около 20 минути. Намалете градусите на 200 и печете ориза на фурна още половин час.
Пилето с ориз в тава е готово.