Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешко с грах и картофи яхния

Пилешко с грах и картофи яхния

Пилешко с грах и картофи яхния
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Една доста традиционна яхния, но толкоова вкусна"

Необходими продукти

  • грах - 1 консерва
  • картофи - 6 броя
  • пилешко филе - 600 грама
  • лук - 2 глави
  • вода - 1 литър
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 с.л. от консерва
  • универсална подправка - 1 с.л.зеленчукова пикантина
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте добре пилешкото месо и го нарежете на едри парчета.

Прехвърлете месото в тава и поръсете със зеленчуковата подправка или аромати по ваш избор. Сипете 2-3 лъжици олио и налейте вода - около 500 мл.

Сложете месото да се запече за около час в загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно обелете картофите и ги нарежете на по-едри кубчета. Наситнете почистените лук, морков и чесън.

Сгорещете 3-4 лъжици олио в тиган и задушете чесъна и лука за 1-2 минути. След това добавете брашното, доматите и морковите.

След още 2-3 минутки прибавете към запържените зеленчуци нарязаните картофи и отцедения от водата грах.

Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Разбъркайте и прехвърлете зеленчуковата смес при филето в тавата.

Сипете още 500 мл топла вода и върнете във фурната за още 50 минути или до готовност на вкусната яхния.

Пилешкото с грах и картофи яхния е много сполучливо ястие, опитайте!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: