Начин на приготвяне
Първо измийте добре пилешкото месо и го нарежете на едри парчета.
Прехвърлете месото в тава и поръсете със зеленчуковата подправка или аромати по ваш избор. Сипете 2-3 лъжици олио и налейте вода - около 500 мл.
Сложете месото да се запече за около час в загрята на 200 градуса фурна.
Междувременно обелете картофите и ги нарежете на по-едри кубчета. Наситнете почистените лук, морков и чесън.
Сгорещете 3-4 лъжици олио в тиган и задушете чесъна и лука за 1-2 минути. След това добавете брашното, доматите и морковите.
След още 2-3 минутки прибавете към запържените зеленчуци нарязаните картофи и отцедения от водата грах.
Овкусете със сол, червен пипер и дафинов лист. Разбъркайте и прехвърлете зеленчуковата смес при филето в тавата.
Сипете още 500 мл топла вода и върнете във фурната за още 50 минути или до готовност на вкусната яхния.
Пилешкото с грах и картофи яхния е много сполучливо ястие, опитайте!