Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Празнично печено пилешко с шампанско

Празнично печено пилешко с шампанско

Празнично печено пилешко с шампанско
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Взимаме допълнително шампанско, защото ще ни трябва да празничното печено пилешко, което ще предложим на гостите"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут с кожа
  • краве масло - бучка
  • праз - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 8 бр.
  • сол - хималайска
  • шампанско - 200 мл бяло
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина добавете праза, нарязан на полумесеци.

Изчакайте да омекне и сложете ябълката, обелена и нарязана на кубчета, а след няколко минути и стафидите.

Върнете месото и налейте шампанското.

Варете 1 -2 минути или до изпаряване на алкохола.

Прехвърлете всичко в подходяща тавичка за печене, като поставите пържолите с кожата надолу.

Поръсете със сол, черен пипер и налейте 1/2 к.ч вода.

Печете пилешките пържоли в загрята фурна на 180 градуса. Следете месото и като забележите, че започва да се зачервява, обърнете месото.

Печете до готовност празничното печено пилешко със шампанско.

Извадете и охладете леко, преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: